Toekomstbestendige leeromgeving

Door kinderen spelend te laten leren en spel te stimuleren wil ik bij hun talenten ontwikkelen. Genieten, samenwerken en kritisch onderzoeken zorgen samen voor sociale en culturele ontwikkeling. Dit zijn dan ook belangrijke toekomstgerichte vaardigheden, die momenteel ingebed worden in het onderwijs. Ook burgerschap wordt een belangrijke competentie in de toekomst. Creanaut wil mensen laten verwoorden waarom ze iets mooi of lelijk vinden. Om nadien met elkaar in dialoog te gaan, op die manier vergroot de tolerantie en ontwikkel je respect voor de mening van iemand anders. Je leert naar de maatschappij kijken vanuit een andere invalshoek en vergroot op die manier jouw keuzepalet en communicatievaardigheden.

Verder vind ik het belangrijk dat beeldgeletterdheid en mediawijsheid sterk verankerd zijn in de verschillende labo’s. Kinderen en jongvolwassenen worden voortdurend visueel en informatief geprikkeld.

Creanaut wil jou dan ook uitnodigen om te vertragen en stil te staan bij beelden, vormen, woorden, kleuren en leervragen.

cirkelvorming model voor 21e eeuwse vaardigheden, met als punten: creatief denken, probleem oplossen, computational thinking, informatie vaardigheden, ICT-basis vaardigheden, media wijsheid, communiceren, samenwerken, socpale en culturele vaardigheden, zelfregulering en kritisch denken.
Het model voor 21e eeuwse vaardigen zolas het is ontwikkeld door SLO en Kennisnet. Gebruikt in de strategische planning van Stad Gent.

Talentenlabo

label van kindertalentenfluisteraar

Je eigen talenten ontdekken en ze laten zien geeft je energie, het laat je ogen fonkelen. Het brengt je in een flow waar tijd en vermoeidheid geen vat op je hebben. Wanneer jij en je omgeving weten wat je talenten zijn, kan je uitdagingen en doelen kiezen, die echt bij je passen. Je kan contexten uitzoeken waarin talenten worden uitgedaagd en kunnen getoond worden. Als ‘talentenontdekker’ neem ik je graag mee op avontuur.

Als talentencoach heb ik mij verbonden aan het label ‘Kindertalentenfluisteraar’ van Luk Dewulf en Els Pronk. Om zo de droom ‘ieder kind een talentengesprek’ te helpen waarmaken.

Talentenlabo

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer jij en je omgeving weten wat je talenten zijn, je uitdagingen kan kiezen die echt bij je passen.

Dit doe ik door de focus te leggen op wat wel goed gaat en waar jij blij van wordt. Op die manier vertrekken we vanuit de aanwezige sterktes en kwaliteiten, waardoor het kind zelfzekerder wordt.

In het talentenlabo gaan we op onderzoek naar wat jij graag doet. Enkele hulpvragen:

.Ik mis uitdaging, wat doe ik dan wel graag?

.Hoe zet ik mijn talenten in, om te leren van anderen?

.Hoe krijg ik weer vertrouwen in mijn keuzes?

Interesse? Maak een afspraak, of vraag vrijblijvend meer informatie.

Contacteer me

Groeilabo

In het groeilabo is er ruimte om te leren door verwondering en ontdekking.Het zorgt voor verbinding met elkaar. Elke deelnemer heeft de vrijheid en de verantwoordelijkheid om zijn eigen uitdagingen te kiezen. Iedereen werkt dan ook op zijn niveau en geeft zijn eigen grenzen aan in zijn persoonlijk leerproces.

Mindset en groei

We leven in een prestatiemaatschappij en daarin krijgen mensen niet steeds de kans om een eigen leercurve af te leggen. Prestaties worden zowel op school als thuis gevraagd, maar ook in de sportvereniging of op de muziekschool. Deze druk brengt soms belemmerende gedachten mee zoals prestatiedruk en motivatievermindering.

Gevoelens spelen een belangrijke rol bij het studeren en bij de gedachten over wat kinderen en jongeren kunnen bereiken.

Enkele hulpvragen:

.Hoe leer ik beter omgaan met prestatiedruk?

.Wat is goed genoeg?

.Hoe kies ik een studierichting, die bij mij past?

Interesse? Maak een afspraak, of vraag vrijblijvend meer informatie.

Contacteer me

Crealabo

Crealabo is een uitnodiging om jouw eigen creativiteit te ontdekken. Om in een wereld te stappen van je eigen fantasie. Accident krijgt hier een plaats en wordt vastgeklikt in een experiment en hierdoor komt er plaats voor nieuwe inzichten. Talenten worden hier creatief in beweging gezet.

Crealabo

Creativieit begint bij verwondering. We ontdekken vormen, kneden en experimenteren met allerlei materialen. Een vlek hier en een streepje daar. Gebruik je accident om jouw eigen verhaal te maken.

Hier maak je kennis met een creatief proces en kijken we hoe kunstenaars het doen.

Kan een schilderij spreken? Kan een foto muziek maken? Kom het ontdekken!

Interesse? Maak een afspraak, of vraag vrijblijvend meer informatie.

Contacteer me

De labo’s kunnen gecombineerd worden met elkaar. Voor de labo’s in groep dient u vooraf in te schrijven. Ze worden aangekondigd via de website en facebook. De individuele labo’s zijn steeds op afspraak.